BLIKSEMAFLEIDER LEIDT DE STROOM AF

De gevolgen van een directe blikseminslag voor uw gebouw kunnen zeer groot zijn. Brandschade, zware verwondingen van personen, defecte toestellen, … Vaak is de impact enorm. Dit kunt u voorkomen door een bliksemafleider te laten installeren door Dabib Group.

WERKING BLIKSEMAFLEIDER

De werking van een bliksemafleider is eigenlijk simpel. Wanneer uw gebouw hiermee uitgerust is, dan is het beveiligd tegen de gevolgen van een directe blikseminslag want deze wordt afgeleid naar de aarde. De stroom die door de bliksem wordt geproduceerd zal uw gebouw niet binnendringen, maar deze rondom afleiden, via een geperfectioneerde technische installatie. Dankzij opvangpunten en/of mazennet, wordt de bliksemstroom via de afleiders en de aardingen naar de grond geleid. Dit betekent dus dat uw gebouw en de aanwezigen binnenin volledig gevrijwaard blijven.

WAARUIT BESTAAT EEN BLIKSEMAFLEIDER

Een bliksemafleider bestaat uit volgende elementen:

  • Opvangpunten (metaaldetectoren) en/of mazennet
  • Afleiders (die de stroom van de opvangpunten en/of mazennet naar de aardingen geleiden)
  • Aardingen (die de stroom naar de grond geleiden)

Alle werken die door Dabib Group worden uitgevoerd, zijn conform de norm NBN EN62305-1-2-3 en de vooropgestelde wetgeving.

CONTACT

Wilt u zich ook niet langer zorgen maken als er onweer aangekondigd wordt? Kies dan voor een bliksemafleider en vraag Dabib Group om een vrijblijvend bezoek en een offerte.

CONTACTEER ONS

DABIB GROUP
Stationsstraat 81
1570 Galmaarden

054 58 69 79
[email protected]